dissabte, 30 de gener del 2016

JOAN MUT, ALEJANDRO CERECERO I ART È (TOMEU COLL, COLLBERNAT, LUÍS MARAVER, ANTONI MIQUEL MORRO I VICENÇ PALMER) INAUGURENA CAN GELABERT



El proper dia 6 de febrer a les 12 h. s'inauguren a Can Gelabert les exposicions Somnis de Joan Mut, Art è (col·lectiva amb la participació de Tomeu Coll, CollBernat, Luis Maraver, Antoni Miquel Morro i Vicenç Palmer) i Mapas, One way or another d'Alejandro Cerecero.

Les exposicions es podran visitar fins dia 6 de març, de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores i dissabtes de 10 a 13 hores. Vos hi esperam!

dilluns, 25 de gener del 2016

TALLER MONOGRÀFIC A CÀRREC D'ANTONI MIQUEL MORRO: ESTAMPA SOBRE SUPORT CERÀMIC


Els dies 19, 20, 26 i 27 de febrer, l’escultor Antoni Miquel Morro impartirà al Casal de Cultura Can Gelabert un taller d’estampació sobre suport ceràmic. El preu del taller és de 150 euros, amb el material inclòs. Inscripcions al 605 44 09 02 (Antoni Miquel) o enviant un correu a antonimiquelescultor@gmail.com. Places limitades!

divendres, 8 de gener del 2016

OCTAVI EGEA GUANYA EL VII PREMI LLORENÇ MOYÀ D'OBRES DRAMÀTIQUES AMB L'OBRA "NOSALTRES DOS"




El novelista, director i autor teatral Octavi Egea (Barcelona, 1946) ha resultat guanyador del VII Premi Llorenç Moyà d’Obres Dramàtiques amb l’obra Nosaltres dos que s’ha entregat avui dijous a les 20 hores al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem. L’acte d’entrega del premi s’ha realitzat després de la lectura del pregó de l’inici de l’Any Moyà, que ha anat a càrrec de l’escriptor i pedagog Gabriel Janer Manila.

Convocat per l’Ajuntament de Binissalem amb la col·laboració de l’ESADIB, el premi compta amb  una dotació econòmica de 1.500 €, aportats per l’Ajuntament. El jurat ha estat format, en aquesta ocasió, per Martí Fons (professor de l’ESADIB), l’escriptor Jeroni Salom i el crític Francesc M. Rotger.

Com a portaveu del jurat, Martí Fons ha destacat el fet que Octavi Egea és una persona de teatre, bon coneixedor dels seus mecanismes i autor d’una obra sòlida i molt ben estructurada, i ha volgut destacar de Nosaltres dos la seva vessant còmica i l’agilitat amb la que es desenvolupa mentre va sortint a la llum davant la parella de dos homes de seixanta i cinquanta anys el secret del que és posseïdora una jove. El mateix Egea ha volgut afegir que tot i ser una comèdia, dins l’obra hi ha la voluntat dels personatges de ser així com són, essent en part un petit cant a la llibertat de l’individu.

Octavi Egea comença als dinou anys la seva activitat en el món del teatre com a actor i director d'una companyia de teatre afeccionat. Amb tot, no és fins al voltant dels quaranta anys que comença a escriure de manera professional com a col·laborador d'una editorial de publicacions d'oci, on porta les seccions de teatre i cinema.

L'any 1987 publica la seva primera novel·la i des d'aleshores no s'atura d'escriure i publicar. És autor d'obres de narrativa breu com Gent que estimo (1990) i Nova York era la seva ciutat (1998), de novel·les com La senyoreta Freda Kesöc (1993) o Abaddon, l'àngel de l'abisme (2001) i de peces teatrals com Davant l'Empire (1998), Cadaver? (2002), J.R.S., de dotze anys (2003) i Lost Persons Area (2007), entre d'altres.

Ha estat guardonat amb nombrosos premis, entre els quals cal destacar el Premi La Piga de la Viuda Reposada de novel·la eròtica, l'any 1992, per La senyoreta Freda Kesöc, el Premi Ciutat d'Olot de novel·la juvenil de 1995 per Spaghetti per a la Gioconda, el Premi Ignasi Iglésias de teatre (1997) per l'obra Davant l'Empire, el Premi Fundació Romea de Textos Teatrals de l'any 2002 per J.R.S. (de dotze anys), el Premi Octubre de teatre (2007) per Lost Persons Area, el Ciutat de Sagunt-Pepe Alba de teatre (2013) per Amami, Alfredo, amami o el Premi Ciutat de Manacor-Jaume Vidal i Alcover de teatre (2014) per Menors. 


Egea
 també es dedica a l'adaptació de musicals com Grease o Siete novias para siete hermanos, estrenats recentment a Barcelona i a Madrid.