dilluns, 21 de gener del 2019

TEATRE: "EL BOSC DE BIRNAM", DE MIQUEL ÀNGEL VIDAL, DIA 9 DE FEBRER AL TEATRE MUNICIPAL DE BINISSALEM



Dia 9 de febrer a les 20 hores la companyia Taula Rodona Teatre representarà al Teatre Municipal de Binissalem l’obra El bosc de Birnam, de l’escriptor binissalemer Miquel Àngel Vidal, amb direcció de Bernat Pujol i interpretada per Mateu Fiol, Aurora Jhardi i Patricia Monzón. L’obra va rebre el premi Pare Colom de l’Ajuntament d’Inca l’any 2015.

El bosc de Birnam és un drama que tracta un dels temes més foscos que encara ocupen titulars en l’actualitat del nostre país: el robatori de nadons. Amb tres personatges i un únic espai, res no és exactament el que sembla: tots ells oculten més del que mostren. A més de la crítica social, els elements importants de la peça són: d’una banda, la tensió creixent; i d’una altra, els equívocs i les sorpreses que provoquen tant el desconcert com la reflexió de l’espectador. El bosc de Birnam és una obra de teatre de conflicte i va ser guardonada amb el Premi Mediterrani Pare Colom 2015 que organitza l’Ajuntament d’Inca.

Bernat Pujol, director de l’obra, apunta que “ja feia un grapat d’anys que la companyia no s’enfrontava a una obra de text sobre els escenaris. L’amistat que ens uneix a Miquel Àngel Vidal pel seu gran coneixement sobre la figura de Moyà, que tants cops hem representat, feu que ens decidíssim per a posar en escena aquest meravellós text seu que parla d’una temàtica molt vigent avui en dia”. “A més –afegeix- el fet que fos una obra guardonada per l’Ajuntament d’Inca ens ajudà a reafirmar-nos en la idea que havia de ser representada”.

Miquel Àngel Vidal Pons (Binissalem 1962) ha publicat les novel·les El batec de la fosca (2001), L’escriptora de bestsellers (2003), Encara que sents com creix la nit (2005),  El jardí de les Hespèrides (2008), La mort de Marat (2016), La ciutat de les ànimes (2016,  Premi Ciutat de Palma 2016). Pel que fa a la dramatúrgia, ha escrit les obres teatrals  El conyac de Voltaire (2004) Sang aliena (2010), La nit de glòria d’AM (2011), El bosc de Birnam (2015) i Equacions de dues incògnites (2016). Vidal és doctor en filologia catalana amb la tesi Llorenç Moyà: vida i literatura (poesia i prosa). Ha escrit la biografia de Llorenç Moyà, La tebior dels dies (2013).

Fitxa

Autor: Miquel Àngel Vidal.
Director: Bernat Pujol.
Actors: Mateu Fiol (Pere), Aurora Jhardi (Elisenda), Patricia Monzón (Clàudia).
Espai escenogràfic: Bernat Pujol.
Elements de vestuari: Rafael Pizarro.
Il·luminació: Mateu Fiol.
Fisioterapeuta escènic: Carles Expósito.
Dibuix cartell: Bernat Pujol.
Disseny cartell: Juan Montañez i Mateu Fiol.
Producció: Taula Rodona Teatre.

Preu entrades: 10€.
Reserves: cangelabertdelaportella@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada