dimarts, 2 d’octubre del 2012

SESSIONS DE CINEMA DOCUMENTAL A CAN GELABERT


Aquest divendres dia 5 d'octubre a les 20h iniciam a Can Gelabert les SESSIONS DE CINEMA DOCUMENTAL de l'Arxiu del So i la Imatge del Consell de Mallorca,  organitzades pel programa Cultura en Xarxa del Consell. A la primera sessió es projectaran Bellpuig: primera pedra (2003), que compta amb la direcció de Miquel Àngel Abraham i la produció de La Perifèrica i Monestirs i castells roquers de Mallorca (1976),dirigida i produïda per Gabriel Mayans. Recordau que l'entrada és gratuïta.


Bellpuig: primera pedra (2003)
Direcció: Miquel Àngel Abraham
Producció: Cesc Mulet i Pep Nadal (La Perifèrica).
Consell de Mallorca. Departament de Cultura i Patrimoni.
Guió: Toni Mas, Maties Salom, Cesc Mulet
Intèrprets: Manel Tubert, Radrid Faraj, Pere Antoni Cañelles
Duració: 20 minuts.
Color, so (català)

Documental sobre la fundació i construcció, després de la conquesta de Mallorca pel rei Jaume I, del Priorat de Santa Maria de Bellpuig d'Artà, extingit l'any 1425. Va pertànyer a l’orde premostratenc i el seu origen es remunta a una donació, feta per Jaume I, a l’abadia de Santa Maria de Bellpuig (comtat d’Urgell) al 1230.

Monestirs i castells roquers de Mallorca (1976)
Direcció i producció: Gabriel Mayans.
32 minuts. Color, so (català)

Documental sobre alguns dels monestirs, santuaris i castells roquers més importants de Mallorca: els castells d’Alaró, Santueri i Capdepera; els santuaris de Consolació, Gràcia, Sant Salvador, Monti-Sion, Bonany i Lluc; les ermites i oratoris de Sant Blai, Sant Honorat i Betlem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada