dimarts, 30 de juliol del 2013

EL TRIO TOMO ARRIBA A CAN GELABERT AMB L'ESPECTACLE "SEICENTO"

NITS A LA FRESCA DE CAN GELABERT
dijous 1 d’agost a les 21 hores


TRIO TOMO - SEICENTO

Rie Kimura (violí)
Robert Smith (violoncel)
Ferran Pisà (vihuela)

Les Nits a la Fresca de Can Gelabert acullen aquest dijous dia 1 d’agost a les 21 hores l’espectacle SEICENTO, un repàs per la música barroca italiana a càrrec del Trio Tomo, format per Rie Kimura (violí) Robert Smith (violoncel) i Ferran Pisà (vihuela). SEICENTO arriba a Can Gelabert de la mà del programa Cultura en Xarxa de la secció de Cultura de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.
És a Itàlia on comença la revolució barroca en la música quan s’investiga sobre la capacitat que té de repercutir en els sentiments humans. Agafant com a model el teatre dels grecs antics, la música ha de seguir i calcar la parla.

La bellesa ja no serà l’equilibri contrapuntístic renaixentista, sinó la reproducció en música de l’expressió humana. La primera innovació fou, al voltant de 1600, el cant monòdic: una sola veu canta els seus planys passant de la pena a l’esperança, i després a la vergonya i la humiliació.

Aquesta nova música vocal fou el mitjà que obrí les portes de l’òpera i de la música representada. I va ser tan important l’interès en aquesta nova música que les composicions instrumentals també volgueren reproduir la declamació de la parla i els contrasts emocionals humans.

L’exploració d’aquest nou llenguatge amb el violí serví per a explorar els recursos virtuosístics que caracteritzarien l’instrument des de llavors i per a sempre. El programa que proposa el Trio Tomo se centra en aquesta nova música instrumental.

El Trio Tomo i l’espectacle SEICENTO arriben a Can Gelabert de la mà del programa Cultura en Xarxa de la secció de Cultura de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

REPERTORI

Sonata seconda a solo - Dario Castello (c.1590-c. 1658)
Sonata seconda - Giovanni Paolo Cima (c.1570-1622)
Passacaglia - Johannes Hieronymus Kapsberger (c.1580-1651)
Ancor che col partire - Riccardo Rognoni (c.1550-1620)
Susana pasegiata - Selma y Salaverde (c.1595 - ?)
Sonata prima - Giovanni Paolo Cima
Sinfonia 22 - Alessandro Stradella (1639-1682)
Toccata prima - Johannes Hieronymus Kapsberger
Sonata seconda a solo - Dario Castello



ENTRADA GRATUÏTA, PREGAM PUNTUALITAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada