dimarts, 7 d’abril del 2015

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “CATALINA, LA CUINERA DE L’ÒPERA”


Aquest divendres dia 10 d’abril a les 20:30 hores es presenta al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem el llibre “Catalina, la cuinera de l’Òpera”, un recull d’anècdotes i receptes il·lustrades de la cuinera de Binissalem Catalina Fiol.  El llibre, editat per Disset, compta amb les il·lustracions de Margalida Vinyes, guió de Xesca Gomila i Margalida Vinyes i receptes de Catalina Fiol. La presentació anirà a càrrec d’Antoni Pons (Disset), Xesca Gomila, Margalida Vinyes, Catalina Fiol, Toni Gomila i Mila Goikoetxea.

SINOPSI:

La vida de na Catalina Fiol, dona de poble, de caràcter i d’empenta, avançada al seu temps, serà una vida plena de dificultats, on la seva passió per la cuina esdevindrà el seu lligam amb el món i el seu mitjà d’expressió.

Na Catalina és un personatge molt estimat en el poble de Binissalem i la seva fama com a cuinera es veu reforçada pel misteri de les seves receptes, el secret de les quals no ha volgut donar mai a ningú. Les té guardades dins una bossa de pell color magrana i ni tan sols els seus fills saben on la té amagada.


Així, aquest llibre és la culminació d’una vida dedicada a la cuina tradicional mallorquina tractada amb creativitat i amor, i és el testimoni d’un temps i d’uns costums ja perduts. Al mateix temps és una oportunitat per descobrir els secrets de la cuina de na Catalina… una cuina amb argument.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada