dimarts, 3 de novembre del 2015

CICLE DE CINEMA DOCUMENTAL PRODUÏT A MALLORCA: PERE CAPELLÀ (1907-1954)


Aquest divendres dia 6 de novembre a les 20 hores continua a Can Gelabert el Cicle de cinema documental produït a Mallorca amb Pere Capellà 1907-1954, documental del 2008 dirigit per  Miguel Ángel Abraham i Cesc Mulet que compta amb la producción de La Perifèrica  i IB3.

Pere Capellà simbolitza l’esperit solidari i renovador de la Segona República, una persona profundament compromesa amb els projectes socials i polítics més innovadors del seu temps. Mestre, poeta i dramaturg, l’esclat de la Guerra Civil agafà Capellà a Algaida, on hi passava les vacances d’estiu. Membre destacat d’Esquerra Republicana Balear, aconseguí fugir en barca arribant primer a Menorca i després a Barcelona on prosseguí la seva tasca docent, passant després al front de Guadalajara en qualitat de tinent tot defensant la legalitat democràtica.

Sentenciat a vint anys de presó, al 1943 li fou concedida la llibertat provisional i s’instal·là a Montuïri. Inhabilitat per exercir de mestre, dugué a terme tota casta d’oficis per sobreviure. A finals dels anys 40 inicià una carrera de dramaturg que el dugué al reconeixement de crítica i públic juntament amb la compayía Artis, destacant entre la seva producció obres com L’amo de Son Magraner o Sa madona du es maneig. Morí dia 15 de desembre 1954, pocs dies després de patir un síncope.

La projecció del documental Pere Capellà (1907-1954) s'inclou dins el programa Cultura en Xarxa del Consell de Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada