Dissabte dia 1 d'abril iniciam les Passejades gastronòmiques, visitant el
Monestir de la Concepció de Palma de la mà de Maite Aparicio, historiadora amb
la qual coneixerem tipus i pràctiques culinàries, estris oblidats, rituals de
taula i costums relacionats amb la cuina conventual.
El convent de monges agustines de la
Concepció està ubicat a l'antic casal dels Safortesa, en el denominat Puig del
Sitjar. Aquest monestir ha preservat espais molt interessants de l’arquitectura
popular com el rebost de Ca ses Tomàtigues, amb un armari volat sobre l’escala,
el pastador amb alguns mobles populars com és la fenyedora i el forn de llenya,
així com estris fabricats per les monges o Ca sor Lluïsa, una petita estança amb
una cuineta que mira a la clastreta del Ginjoler, un antic pati gòtic del segle
XV.
Mostrar al públic aquest espai meravellos i fer-ho a partir de la tradició
culinària de la que és dipòsit ens permet per una banda donar a conèixer (i així posar en valor) una part molt important del nostre patrimoni, que va més
enllà de la seva significació religiosa. Els convents s’han convertit en indrets on el
temps s’ha detingut, permetent la conservació, si més no, de receptaris,
d’espais (indrets, dependències...) i instruments (estris, objectes, materials…)
relacionats amb la manipulació, el tractament i la conservació dels aliments.
Vos hi podeu apuntar al 971 88 69 96 (horabaixes, de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores) o enviant un correu a cangelabertdelaportella@gmail.com. Preu: 8,5 €. Places limitades!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada