dijous, 5 d’abril del 2018

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "J. L SERT, UN SOMNI NÒMADA", DE PABLO BUJOSA




Aquest dimecres dia 11 d’abril a les 20h comença a Can Gelabert el CICLE DE CINEMA PRODUÏT A MALLORCA – ARQUITECTES A MALLORCA, i ho fa amb la projecció del documental “J. L. SERT – UN SOMNI NÒMADA”, dirigit per Pablo Bujosa. La projecció del documental s’emmarca dins el programa Cultura en Xarxa del Consell de Mallorca.

Josep Lluís Sert (1902-1977) fou un arquitecte català que aconseguí fama mundial a mitjans segle XX. Apòstol del racionalisme a Espanya, deixeble de Le Corbusier, amic de Gropius, Sert va saber trobar un llenguatge arquitectònic propi i una síntesis entre planejament i arquitectura que denominà "disseny urbà" i que avui en dia forma part del vocabulari professional. 

Nascut en un ambient aristocràtic i cosmopolita, Sert s’implicà amb entusiasme en els canvis que dugué la República Española. Al final de la Guerra Civil es va haver d’exiliar, recalant als Estats Units, primerament a Nova York i després a Boston. Va ser descrit com un urbanista que no construí ciutats i artista que no pintava, i que predicà racionalitat sense oblidar la necessitat d’allò bell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada