dimarts, 30 d’octubre del 2018

DISSABTE 3 DE NOVEMBRE A LES 20 HORES A CALS AGUSTINS DE BINISSALEM, CONCERT DEL GRUP DE CAMBRA BIEL ENSEMBLE



Aquest dissabte 3 de novembre a les 20 hores es durà a terme a la Capella de Cals Agustins de Binissalem (C/ Canonge Barceló) el concert del grup de cambra Biel Ensemble. Format per una desena de músics mallorquins que han acabat els seus estudis superiors, o bé els estan acabant, els objectius principals d’aquesta formació novella són els de crear possibilitats laborals a músics joves, donar a conèixer compositors locals així com interpretar un repertori cambrístic amb un gran nombre d’integrants i realitzar adaptacions d’obres simfòniques.

Cal destacar la forma de treballar de Biel Ensemble, sense director ni jerarquia interna: una forma de fer més democràtica, on tots els músics tenen a dir sobre el que s’està interpretant, el repertori a programar, la manera de fer-ho, etc.

Les obres triades pel concert de dia 3 a Cals Agustins es presenten amb un ordre peculiar: el quartet de flauta en Re Major és una obra plena de vitalitat que combina moments de gran virtuosisme amb grans frases líriques; la Ciranda (dansa originària del nord de Brasil) separa les dues obres de Mozart, i aporta al concert un toc de frescor, exotisme, ja que Villalobos fou un mestre en l’art de combinar la música popular brasilera amb les inspiracions que arribaven d’Europa. Tot i que originàriament s’interpreta amb orquestra de cordes, han reduït (sent fidels al seu pensament) la seva orquestració a un quintet de cordes. Per acabar, interpretaran l’espectacular Quintet “Stadler”, una de les obres més especials de Mozart i, sens dubte, del repertori del propi instrument.

Programa:

- Quartet per a Flauta, violí, viola i violoncel en Re Major, KV. 285 – Wolfgang Amadeus Mozart.

- Ciranda das sete notes, W. 325 – Heitor Villalobos

- Quintet per a clarinet i cordes en La Major, K. 581 “Stadler” – W. A. Mozart

Entrada gratuïta, pregam puntualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada