dimarts, 15 de febrer del 2011

MÚSICA BARROCA A LA CAPELLA DE CALS AGUSTINS DE LA MÀ DE "LA MUSICA RITROVATA"


Aquest divendres dia 18 de febrer a partir de les 20h, i emmarcat en el Cicle de concerts d’hivern a la capella de Cals Agustins de Binissalem, es durà a terme el concert de música barroca a càrrec de LA MÚSICA RITROVATA. Formada pels músics alemanys Ursula Wachendorff, Salomon Leeuwarden i Elfriede Stahmer, els seus membres s’han especialitzat en la música dels segles XVII i XVIII que és interpretada seguint fonts històriques pel que fa a articulació, afinació i mètrica, tot fent servir instruments antics o reconstruïts, fets aquests que els seus components consideren la base elemental per a poder cultivar la música d’aquesta època. El concert ha estat organitzat pel Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem – Regidoria de cultura de l’Ajuntament de BInissalem.

Ursula Wachendorff, violí

Després dels estudis de violí modern i pianoforte, a l’any1970 trobà en la música barroca la millor manera d’expresar-se musicalment. Ha estudiat el violí barroc al FORUM ALTE MUSIK BREMEN. Els seus professors varen ser Thomas Albert i Elfriede Stahmer.

Ha participat a clases de violí i interpretació amb Sigiswald Kuijken, Nicolaus Harnoncourt, Gustav Leonard i Monika Huggett, participant a nombrosos concerts amb diferents formacions al nord d’Alemanya tocant el violí i la viola. Al 1985 fundà el grup LA MUSICA RITROVATA, inicialment centrat en el repertori de compositores desconegudes i amb el que oferiren concerts als festivals de Bremen, Oldenburg i Hamburg per citar-ne alguns.

Salomon Leeuwarden, clavicèmbal

Estudià al conservatori superior de Bremen (Alemània). Després de la seua graduació com a catedràtic per la Universitat d’Oldenburg s’interessà especialment en la pràctica històricament informada sobre fonts antigues de l’audició. Ha estudiat i col·laborat en concerts amb P. Hailperin, P. Dont, A. Staier, JW Jansen, Jordi Regant i altres cèlebres músics i compositors i amb conjunts com ara Filarmonia, la Bach Orchester Bremen, Fiori Musicali, la Petit Bande, Forum Alte Musik o Clavicante, realitzant concerts a Centre Europa i Espanya.

Elfriede Stahmer, violí

Nascuda a Hannover, Alemanya, ha estudiat música i anglística a Hannover, exercint diversos anys com a professora de música i directora de la Jove Orquesta Simfònica de la seva ciutat natal. Estudià el violí barroc amb Monica Hugett, Nicolas Harnoncourt i Sigiswald Kuiken.

Ha format part de nombrosos ensembles, quasi sempre com a directora (Fiori musicali, Messa di voce, Musikalische Compagney, La Música Ritrovata, Weser-Renaissance), oferint molts concerts a Europa i Estats Units, i participant a molts enregistraments discogràfics. És catedràtica de metòdica didàctica de violí al Conservatori de música de Hannover i professora de violí barroc al Hochschule der Künste, Bremen.

LA MUSICA RITROVATA interpretarà, entre d'altres, peces de Girolamo Frescobaldi, Giovanni Paolo Cima, Arcangelo Corelli, Johann Sebastian Bach i Johann Rosenmüller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada