dilluns, 21 de febrer del 2011

PASSEJADES PER BINISSALEM AMB N'AINA PASCUAL


Aquest dissabte dia 26 de febrer a les 10h començam el cicle Passejades per Binissalem de la mà de la historiadora i experta en patrimoni Aina Pascual, autora, entre molts d’altres, del llibre Estament social a la ruralia mallorquina. L’exemple de Binissalem als ss. XVII-XIX.

La primera de les passejades ens durà a conéixer la història de l'església de Santa Maria de Robines i del cementeri vell de Binissalem, que es troba on avui hi ha la Plaça de l'Església. Declarada Bé d'Interés Cultural al 2006, Santa Maria de Robines és considerada pels estudiosos com a una de les millors esglésies del barroc mallorquí, tot i que manté restes del temple gòtic anterior.

Amb planta de creu llatina, coberta de volta de creueria de nervis helicoïdals i cúpula al creuer, el temple destaca per les seves dimensions i la riquesa de materials amb que va ser construïda. Si voleu saber més, no heu de fer més que inscriurer-vos al Casal de Cultura Can Gelabert, de dilluns a divendres de 15 a 21h (971 88 65 31). El preu és de 2€ per persona i el lloc de trobada els vasos de l’església (graons del portal lateral).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada