divendres, 11 de març del 2011

EL GUITARRISTA DANIEL PONS, AL CICLE DE CONCERTS A L’ESGLÉSIA DE CALS AGUSTINS DE BINISSALEM


Daniel Pons Comellas (Maó, 1982) serà el protagonista del propera trobada del Cicle de concerts a l’església de Cals Agustins de Binissalem que es durà a terme el proper divendres dia 18 de març a les 20h, on oferirà un concert de guitarra clàssica.

Daniel Pons Comellas inicià els estudis de guitarra als set anys amb Vicent Carreras i seguí als vuit anys al Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca amb el mestre Toni Perelló. L’any 2006 finalitzà el Grau superior de música en l’especialitat de Pedagogia de l’Instrument a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on estudià guitarra amb Àlex Garrobé, obtinguent matrícula d’honor pel seu projecte de final de carrera Els procediments d’aprenentatge en l’estudi de l’instrument: el seu ensenyament i ús estratègic. Observació, classificació i proposta d’anàlisi.

L’any 2007 es traslladà a Alemanya on durant tres anys cursà un postgrau en interpretació de guitarra clàssica amb el professor Aniello Desiderio a la International Guitar Academy de Koblenz. El 2008 va ser becat per la Fundació “Sa Nostra” per continuar la seva formació musical a l’estranger.

Ha realitzat cursos de guitarra (Oscar Ghiglia, José Miguel Moreno, Eduardo Issac, Marco Socías, Miguel Trápaga, Ricardo Gallén, Hubert Käppel, Stefano Grondona, entre d’altres), pedagogia, formació corporal, direcció coral i música jazz. Ha tocat a diferents indrets de Menorca, Catalunya i Alemanya com a solista, en formació cambrística i orquestral.

La seva carrera musical es complementa amb la pedagògica, havent estat professor de diverses escoles de música i conservatoris a Menorca, a Catalunya i a Alemanya. Actualment és professor de guitarra clàssica a l’escola municipal de música de Binissalem.

Al concert del proper divendres dia 18, Pons ens oferirà un recital de guitarra clàssica amb peces de Mauro Giuliani (1781-1829), John Dowland (1563-1626), Joaquín Turina (1882-1949), Silvius Leopold Weiss (1686-1750) i William Walton (1902-1983).

El concert ha estat organitzat pel Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem i la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Binissalem, i compta amb el suport del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada