dimarts, 29 de març del 2011

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "A ROBINES TAMBÉ PLOU", DE LLORENÇ MOYÀ




El proper dimarts dia 5 d’abril es durà a terme a les 20h la presentació de la reedició de l’aplec de contes A Robines també plou de Llorenç Moyà (Binissalem, 1916 – Palma, 1981) al que va ser el casal de la seva família i actual Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem.


A Robines també plou és el tercer número de la col·leció “L’In6” del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, dedicada a la recuperació i reedició d’obres editades una sola vegada o ja exhaurides i que tenen un significat especial, ja sigui per l’autor o per si mateixes, en el món literari mallorquí.


A Robines també plou és un aplec de tretze contes escrits per Llorenç Moyà entre desembre de 1955 i maig de 1957 i publicat el 1958 per l’Editorial Moll a la col·lecció Les Illes d’Or, amb pròleg de Llorenç Villalonga. Un recull de narracions que segons Pere Rosselló Bover “palesen influències tan diverses con Salvador Espriu, Llorenç Villalonga o el tremendisme de la literatura castellana de l’època”.


L’aplec, heterogeni pel que fa a espai, temes i tractament, troba la seva unitat en els elements estilístics. A la introducció d’aquesta segona edició, l’escriptor Miquel Àngel Vidal esmenta que “és peculiar la manera de narrar de Moyà, amb una prosa amarada de lirisme, subjectiva, preocupada per captar els detalls descriptius i psicològics, i amb un llenguatge treballat que, a més de mallorquinejar, combina equilibradament un lèxic elevat amb mots i expressions genuïnes”.


La presentació del llibre anirà a càrrec de l’investigador binissalemer Antoni Pol Marcús.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada