dilluns, 21 de març del 2011

PASSEJADES PER BINISSALEM AMB N'AINA PASCUAL: CA N'ENRIC SUREDA I EL C/PERE ESTRUCH


Aquest dissabte dia 26 de març arriba una nova cita amb les Passejades per Binissalem de la mà de la historiadora i experta en patrimoni Aina Pascual. Aquest pic, els protagonistes seran el casal conegut com Ca n'Enric Sureda (antigament conegut com Can Ferrer de la Cabana) i el carrer Pere Estruch de Binissalem, que concentra molts dels grans casals de pedra aixecats entre els segles XVII i XIX.


Ca n'Enric Sureda, situat al C/ Sant Vicenç de Paül de Binissalem, és, en paraules d'Aina Pascual "un casal molt notable, tant pels seus valors arquitectònics com pels històrics i casa pairal d'una de les famílies més característiques de la mà major del poble: els Ferrer de la Cabana". Al segle XIX el casal passà als Ferrer de la Cuesta per ser adquirit, al 1909, per don Enric Sureda i Morera, que hi va fer reformes i hi donà el nom pel qual és avui en dia conegut a Binissalem. Després de conéixer l'exterior i l'interior del casal, acabarem amb una passejada pel c/ Pere Estruch on Aina Pascual ens parlarà, entre d'altres, de Can Tiró de ses bolles i Can Marc.


Si voleu assistir a aquesta passejada heu de cridar al Casal de Cultura Can Gelabert, de dilluns a divendres de 15 a 21h al 971 88 65 31. El preu de l'activitat és de dos euros per persona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada