dilluns, 28 de maig del 2012

Divendres dia 1 de juny, concert del Cor Cantilena de Binissalem a Cals Agustins


Aquest divendres dia 1 de juny a les 20h es durà a terme a l’església de Cals Agustins de Binissalem (C/ Canonge Barceló, 10) un concert a càrrec del Cor Cantilena de Binissalem.

La fundació del Cor Cantilena es va produir l’estiu de 1991, comptant a dia d’avui amb més de vint anys d’existència ininterrompuda i un gran nombre d’actuacions. Si bé la major part d’aquestes s’han duit a terme a Binissalem, el Cor Cantinela també ha actuat a llocs diversos com ara Alaró, Son Servera, Cala Rajada, Artà, Esporles, Peguera, Lluc, Pollença, Ciutadella, Vic, Terrassa, Ametlla del Vallès o al Secar de la Real, on recentment ha participat al VII Festival Coral de Primavera, organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de la UOM. Baltasar Bibiloni en va ser el primer director, al qual l’han succeït, per aquest ordre: Bartomeu Bibiloni, Joan Esteve Quetglas, Llorenç Gelabert i Nuria García.

Núria García Humanes va néixer a Madrid, on va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Ferraz en l’especialitat de piano. Des dels seus inicis musicals va cantar en agrupacions corals de les quals destaquen la Coral de Professors i Estudiants de la Comunitat de Madrid, la Coral del Festival de Via-Magna i Collegium Vocale de les Illes Balears, sota les direccions de Rainer Steubin-Negenborg, Óscar Gershenson, José de Felipe i Fernando Marina. Ha fet cursos de formació de direcció coral amb Nuria Fernández Herranz, Óscar Gershenson, Joan Company i Harry Chistophers, i cant amb María Ángeles Pérez-Muñoz, Fanny Marí i Eulàlia Salbanyà.

Ha dirigit diverses corals infantils, juvenils i d’adults a Madrid i a Mallorca. Des del 2007 dirigeix el Cor Cantilena de Binissalem amb repertori que va des de l’Edat Mitjana als nostres dies. Ha desenvolupat la feina pedagògica a diverses escoles municipals de música i actualment és professora de Llengua Castellana i Literatura i Música a secundària.

Al concert d’aquest divendres dia 1 ens oferiran un repertori variat on trobarem cançons tradicionals del món (Hongria, Israel, Marroc, Ucraïna, País Basc, Menorca, etc), una peça de Juan del Encina (s. XVI) i d’altres procedents del Llibre Vermell de Montserrat. Maria Bonnin serà l'encarregada d'acompanyar amb la flauta travessera els dos primers temes del concert.

El concert del Cor Cantilena de Binissalem, inclòs dins el Cicle de concerts a l’Església de Cals Agustins, ha estat organitzat per l’Ajuntament de Binissalem i el Casal de Cultura Can Gelabert. L’entrada és gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada