divendres, 28 de febrer del 2014

"BEAT", L’ESPECTACLE DE DANSA I PERCUSSIÓ DE NIÑA DE FUEGO, AQUEST DIVENDRES 7 DE MARÇ A CAN GELABERT



Beat - Niña de fuego 
Can Gelabert de la Portella - Binissalem
Concepte, creació i interpretació: Curro Viera i Ingrid Medina.
Dansa: Ingrid Medina.
Bateria i percusió: Curro Viera.
Duració: 30-40 min.

Preu: 5 €.
Reserves al 663 98 06 75 (de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores).

Beat, espectacle de dansa i percussió del duet Niña de Fuego arriba aquest divendres dia 7 a les 20:30 hores a Can Gelabert de la mà de la ballarina i coreògrafa Ingrid Medina i el percussionista i fotògraf Curro Viera.

Beat és un viatge per la vida, les emocions i les passions en un muntatge que explora distints espais  i possibilitats de l’escena. Sempre canviant, l’obra s’adapta en cada ocasió a l’espai de representació i convida a l’espectador a entrar dins ella. Beat s’ha representat al 2013 a Can Monroig (Inca) i a Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, dins del festival DansaNovembre.

Niña de Fuego neix de la necessitat de cercar un diàleg entre diferents disciplines artístiques com ara la dansa, la música i la fotografia, de crear-ne un llenguatge comú per a poder comunicar i comunicar-se.

Ingrid Medina i Curro Viera es coneixen a Mallorca al 2013. Decideixen compartir la seva experiència artística i ganes d’explorar espais alternatius creant peces com Beat (estrenada a Can Monroig d’Inca), Busoj (instal·lació-performance a una antiga escaparata de comerç dins Incart 2013) i desenvolupant projectes de fotografia i dansa en espais no convencionals com ara Dancing in the dark, a l’antiga Cooperativa Vinícola de Felanitx), Slow Hands a un tanc de benzina abandonat de la mateixa localitat  o Amongst the Wawes, a una antiga fàbrica de teixits de Pollença.  


El duet Niña de Fuego també abarca l’àrea de la pedagogia, oferint classes amb música en directe per a poder desenvolupar un treball en conjunt d’escolta, composició i improvisació entre ballarí i músic a la Impossible, Palma.



Ingrid Medina

Ballarina, creadora i performer canària formada a escoles de dansa de Londres (The Place i Laban Center), Berlín, Madrid, Barcelona i Tenerife. Li interessa sobre tos la recerca de nous llenguatges de creació artística, fet pel qual ha col·laborat amb artistes de diferent índole. Músics com Samuel Aguilar i Curro Viera, fotògrafs com Curro Viera, Juan Carlos Arévalo del Proyecto NOMADANS, vídeo creadors, artistes visuals i plàstics como Arístides Job García, Gilles Toutevoix i Manuel Elviro Vidal.

Ha participat en projectes d’investigació en torn a la dansa contemporània d’intercanvi artístic, cultural i pedagògic (TenerifeDanzaLab, Iberescena i la CEE) a Canàries, Colòmbia, França, Turquia, Mèxic, Japó i les Illes Balears, amb companyies de dansa contemporània com Cuerpos que Hablan, L´explose, Sisyphe Heurex i Affari Esteri, Çati Dans, Qué tal estás i Mariantònia Oliver; a les Universitats de Tulane i Huston, escoles de primària, secundària i espais culturals de Nova Orleans, San Antonio de Texas, Auditorio de Tenerife etc.

Curro Viera

Músic i fotògraf involucrat en distints projectes artístics des de fa anys a Mallorca. Sempre s’ha interessat per l’experimentació i la improvisació radical en interacció amb altres artistes.



Ha col·laborat com a bateria i percussionista en diferents grups com Nova Ternura, La Bellesa Turbo, Oliva Trencada, L'Équilibriste (del que segueix essent integrant) o més recentment Motöcultor, banda de tribut a Motörhead. Ha exposat les seves fotografies a diverses galeries d’art i nombrosos espais artístics de Mallorca com Zenitart (Palma), Mirat (Santanyi), Espai d´Art 32 (Pollença), Nuu (Inca), Marimón (Can Picafort), Dionís Bennàssar (Pollença) o Urbanart (Palma).  El seu principal interès fotogràfic és la figura femenina, present en la gran majoria del les seves últimes obres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada