dimarts, 11 de febrer del 2014

"TODO SOBRE HOLLYWOOD", DE KIM DOTTY HACHMANN I STEFFI SIMMEN, FINS DIA 8 DE MARÇ A CAN GELABERT


El passat dia 8 de febrer es va inaugurar a les Sales Florentines de Can Gelabert l’exposició Todo sobre Hollywood, on les artistes de Berlin Kim Dotty Hachmann i Steffi Simmen juguen amb el fenòmen Hollywood, condensant-ne alguns del gèneres més populars (el werstern, la ciència ficció, el cinema d’acció) en cinc minuts i, alhora, alterant-ne l’essència i plantejant noves qüestions.

Mitjançant tres obres amb suport vídeo (Neo, Alpha Indie II, Birdie) i diverses fotografies les artistes ens traslladen la seva opinió sobre els èxits de taquilla, l’essència dels quals es pot condensar en menys de cinc minuts, un fet que planteja amb quins valors es pot viure en un món futur, en el qual res és com va ser ni com allò que serà o sembla ser.

La veritat és sempre (i només) una manera diferent de pensat. Sobre tot, està existint la realitat? Què significa a una societat accelerada i moderna la immortalitat? Es pot practicar per complet? Quanta llibertat necessita el ser humà o bé quanta llibertat pot suportar? En la seva col·laboració, les artistes plantejen la pregunta eterna respecte l’amor i de com es sent o es pot sentir. Amb tot, tots som Hollywood i tota la vida és una pel·lícula impredictible.

Kim Dotty Hachmann i Steffi Simmen desmaquillen les històries d’amor mentre reinventen històries de ciència ficció, de vaquers o d’acció, tot posant en connexió elements com Karl May (escriptor alemany molt popular per les seves novel·les d’aventures ambientades al Far West o a països exòtics) amb Star Trek, els germans Grimm i Hollywood.

A Alpha Indie II les autores (i actrius) mostren els sentiments que apareixen en el context de l’amor, podent esser qualsevol tipus d’amor entre qualsevol tipus de persones. Rodada a una fàbrica abandonada, aquest espai pot simbolitzar un altre univers, com l’altre planeta on es troba la gent enamorada, al marge de la vida quotidiana, del món que els envolta. A Alpha Indie II hi trobam les preguntes més importants sobre la dependència i la llibertat a una relació amorosa, a més de la idea, il·lusòria, que en un temps passat tot fou millor.

Birdie mostra d’una manera irònica que un pot condensar en cinc minuts de no res l’essència de qualsevol gran èxit de taquilla hollywoodià. La història d’amor d’aquest blockbuster és plena de clixés per a exigerar fins el ridícul el concepte d’amor perfecte, i ho ha de la mà d’un gènere, el western, on el mascle cowboy és femení, fet amb el qual les artistes obrin un altre univers a l’amor molt més enllà de l’associat al matrimoni del segle passat. L’aventura de vaquers es desenvolupa al camp de golf del Golfclub Zierenberg Gut Escheberg d’Alemanya. Els “dolents” són interpretats per jugadors habituals de golf de l’esmentat camp.

Neo ens mostra una de les vies de treball de Kim Dotty Hachmann. Quan no treballa en col·laboració amb altres artistes, ho fa al voltant de la seva família en tant que mare de dos fills que viu amb la seva parella. A Neo, el text s’extreu de les tres pel·lícules de Matrix, de les quals tria les frases on diferents actors o actrius diuen al protagonista que ha de salvar el món, fet amb el qual rebutgen la seva responsabilitat, carregant-la a una sola persona. A Neo, és la mare i artista la que va recitant les frases al seu fill, fet que suposa un gran pes per a ell.  

Todo sobre Hollywood es pot visitar a Can Gelabert fins el proper dissabte dia 8 de març, de dilluns a divendres de 15:30 a 21 hores i dissabtes de 17 a 20 h.


Trobareu més informació sobre l’obra de Kim Dotty Hachmann i Steffi Simmen a www.kimdottyhachmann.de - www.steffisimmen.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada