dilluns, 2 de juliol del 2018

NITS A LA FRESCA DE BINISSALEM 2018: DIJOUS DIA 5 DE JULIOL, GERMANS TANNER EN CONCERT


Aquest dijous dia 5 de juliol, a les 21 hores a Can Gelabert, continuen les Nits a la Fresca de Binissalem i ho fan de la mà de Germans Tanner.

És gairebé impossible parlar d’aquest grup sense fer referència a El Primer Tercio, que va tenir a Joan Carles Palou com a compositor i guitarra i que es va dissoldre al 1992. Ho tenien tot per ser un dels grans grups de la segona fornada dels 80 (fitxaren per DRO, el seu primer mini LP es va enregistrar al 1987...), però la sort no els va venir de cara. Entre aquest any i el 2013 (moment en que Joan Carles Palou comença a composar els temes del que seria el primer CD de Germans Tanner) l’ex component de Veruschka Vamp i El Primer Tercio es mantingué allunyat del món discogràfic, si bé es dedicà a composar música per a ràdio i televisió i curtmetratges.

Al 2015 apareix el primer llarga durada de Germans Tanner, “Incidents”, enregistrat entre el 2014 i el 2015 als estudis Zigurat i editat per Discmedi Blau, un disc que l’historiador i crític musical Tomeu Canyelles vinculà amb Nick Drake, Syd Barret o Wilco.


Al 2017 apareix el seu segon llarga durada, “Automòbils per camins daurats” (Discmedi Blau) que entre d’altres temes inclou dues versions: una del “Blaming it all on Love” de Kevin Ayers (traduïda com “Maleint l’amor”) i una altra d’El Primer Tercio. D’aquest disc se n’ha destacat l’atmosfera urbana de les seves lletres (dedicades a Palma, la ciutat de Palou) o l’evolució cap a una sonoritat més brillant. Un treball d’altíssima qualitat, les cançons del qual sonaran al concert que Germans Tanner oferirà aquest dijous a Can Gelabert.

Formen Germans Tanner: Ester Mas (bateria), Pepo Granero (baix), Iván Tobíass (guitarra) i Joan Carles Palou, veu i guitarra. Entrada gratuïta, pregam puntualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada