dimecres, 31 de març de 2021

DISSABTE 17 D'ABRIL, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL MÈTODE DE CO POSICIÓ", DE MIQUEL ÀNGEL VIDAL

 


Al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem encalentim motors de cara a Sant Jordi. Dissabte 17 d'abril a les 18:30, presentació del llibre "El mètode de composició" de Miquel Àngel Vidal, guardonat al 2020 amb el premi de narrativa de Xàtiva i editat per Bromera. La presentació comptarà amb les intervencions de J. Víctor Martí Vallès, Batle de Binissalem, Jeroni Salom, escriptor, Maria Coll i Borràs - Difusió de Patrimoni, i l’autor.

El mètode de composició (el 20è llibre publicat per l’escriptor binissalemer Miquel Àngel Vidal) és un recull de deu narracions amb una estructura molt definida: la primera part consta de cinc contes sobre escriptors i el procés de l’escriptura i té una simetria, formal o temàtica, amb la segona part, d’altres cinc contes sobre personatges sacsejats per la vida i les adversitats. Com si fossin dues cares d’una moneda.

Des del segle XV fins al present, des de Mallorca fins a Nova York, en aquest recull de relats literaris s’uneixen èpoques i llocs diferents per a teixir un mosaic d’històries i personatges d’allò més diversos, però amb un fil conductor clar: la passió per narrar (per contar històries) i la voluntat de reflexionar sobre la creació. Cal destacar que les històries, molt elaborades estilísticament, tracten sobre personatges certament peculiars, com l’únic habitant d’una illa, un escriptor de contes pornogràfics, un erudit lul·lista misantrop o un presidiari a la penitenciària de la fi del món... Fins i tot un sabater (l’autor prové d’una família de sabaters). El mètode de composició constitueix un homenatge als grans mestres del conte literari (John Cheever, Edgar Allan Poe, Julio Cortázar, Jorge L. Borges, Jesus Moncada, Miquel Àngel Riera...)

Aforament limitat, cal inscripció prèvia enviant un correu amb nom i telèfon de contacte de les persones assistents a cangelabertdelaportella@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari